Allmänna villkor

FÖRETAGSINFORMATION

Innehållet i denna webbshop tillhandahålls, uppdateras och hanteras av följande företag:

Kitchenware by Tareq Taylor AB
Organisationsnummer:  559229-9761
E-postadress:  info@kwbtt.com

GENERELLT

När du handlar via oss omfattas alla transaktioner av svensk lagstiftning och där inte annat anges hänvisas det till Konsumentköplagen, Konsumenttjänstlagen och Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (Distansavtalslagen).

För att handla via www.kwbtt.com ska du antingen vara myndig eller inneha målsmans tillåtelse att ingå avtal.

Beställningen är bindande så snart Kitchenware by Tareq Taylor AB har mottagit din beställning på sin server. Var uppmärksam på att vid eventuella prisfel eller andra fel, och som är av sådan art att du insett, eller borde inse, att det förelåg ett fel, är Kitchenware by Tareq Taylor AB inte bunden av avtalet.

Du har alltid möjlighet att ångra köpet enligt gällande lagstiftning. Se punkt om Ångerrätt.

När Kitchenware by Tareq Taylor AB emottagit din beställning kommer Kitchenware by Tareq Taylor AB bekräfta denna och automatiskt skicka en bekräftelse på beställningen via e-post till den e-postadress du har uppgett. Läs noga igenom beställningsbekräftelsen. Om bekräftelsen inte överensstämmer med din önskade beställning ska du kontakta Kitchenware by Tareq Taylor AB e-post: info@kwbtt.com och uppge ordernummer.

Kitchenware by Tareq Taylor AB reserverar sig för prishöjningar, prisfel, valutaförändringar, avgiftsändringar, utsålda varor, restordrar, skrivfel, force majeure samt i de fall leverans till dig blir försenad pga. att fraktfirma inte förmår att leverera till dig på avtalad tid.

LEVERANS- OCH FRAKTKOSTNADER

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.
Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.

Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

 • För frakt inom Sverige ….

För frakt utanför Sverige kommer det att finnas en fraktavgift beroende på land. Maila oss om du vill beställa utanför Sverige.

Om artiklarna du beställer är defekta. Fordringarna är kostnadsfria.

 • Vi vill att du ska få din beställning så snart som möjligt. Vi försöker därför skicka dina varor så att du har dem inom:
  • Sverige: 4-6 arbetsdagar
 • Vi förbehåller oss rätten att förlänga leveranstiden på grund av tull.

ALTERNATIV LEVERANSADRESS

 • För att få leverans till en annan adress behöver du ange det vid utcheckningen.
 • Klarnas villkor (endast när de betalas med Klarna faktura eller konto) kräver att vi levererar beställningen till en adress där du är registrerad.

LEVERANS TILL minderåriga

 • Utan tillstånd från vårdnadshavare levererar vi inte till personer under 18 år.

BETALNING

I samarbete med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige, erbjuder vi dig följande betalningsmetoder. Betalning sker till Klarna.

 • Betala inom [14] dagar: Betalningsperioden är 14 dagar från leverans av varans/varornas tillgänglighetsdatum för tjänsten. Du hittar de fullständiga villkoren för de marknader där denna betalningsmetod finns här:

UnitedKingdom , Tyskland , Sverige , Norge , Danmark , Finland , Österrike och Nederländerna .

 • Dela upp betalningen: Med finansieringstjänsten från Klarna kan du betala ditt köp i flexibla eller fasta månatliga avbetalningar enligt villkoren i kassan. Betalningen betalas i slutet av varje månad efter det att Klarna har skickat in en separat månadsfaktura. Mer information om Slice It inklusive villkor och standard europeisk konsumentkreditinformation som du hittar här för de marknader där denna betalningsmetod finns: ÖsterrikeStorbritannien , Tyskland , Sverige , Norge , Danmark och Finland.
 • Direktbank: Finns i Tyskland, Österrike och Nederländerna. Ditt konto debiteras direkt efter din beställning.
 • Direktdebitering: Finns i Tyskland, Sverige, Österrike och Nederländerna. Ditt konto debiteras efter leverans av varorna eller biljetterna / tillgänglighetsdatum för tjänsten eller i fall av prenumeration i enlighet med de tidslinjer som kommunicerar det. Du kommer att meddelas om datum (er) via e-post.
 • Kortbetalningar: Finns i Tyskland. Beloppet kommer att reserveras på ditt kort och debiteras efter leverans av varorna eller biljetterna / tillgänglighetsdatum för tjänsten. Vid prenumeration debiteras beloppet i enlighet med tidslinjerna kommunicerar det.

Betalningsmetoderna Betalning på [14] dagar, Dela upp betalningen och direktdebitering är endast tillgängliga vid en positiv kreditbedömning. För detta ändamål vidarebefordrar vi dina uppgifter för en adress och kreditkontroll till Klarna under orderprocessen och hanteringen av ditt köp. Vi kan bara erbjuda dig tillgängliga betalningsmetoder baserat på resultatet av kreditchecket. Allmän information om Klarna och användarvillkoren per land finns på klarna.com. Dina personuppgifter hanteras i enlighet med tillämplig lag om dataskydd och i enlighet med informationen i Klarnas integritetsförklaring.

ÅNGERRÄTT

 • Enligt lagen om distans- och hemförsäljningsavtal (2005: 59) har du som kund rätt till ångerrätt i 14 dagar efter mottagandet av varorna.
 • I händelse av tvist följer vi Rekommendationskommitténs rekommendationer.
 • Varor som returneras måste vara oanvända och i originalförpackning.
 • Inom 14 dagar efter mottagandet av varorna återbetalar vi produktens värde.
 • Returer skickas tillsammans med namn, ordernummer och anledning till returen.
 • För retur eller avbokning är kunden ansvarig för fraktkostnaden.

Varorna returneras till följande adress:

Kitchenware by Tareq Taylor AB c/o Ipinium
Göteborgsgatan 11
542 43 Mariestad, Sverige

GARANTI

Vid köp av Kitchenware by Tareq Taylor-produkter medföljer en garanti på 1 år.

Ej uthämtade paket

Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift

KLAGOMÅL

 • Du som kund har rätt att kräva en produkt om dess egenskaper skiljer sig från vad vi lovade.
 • Kontakta oss på info@kwbtt.com för alla klagomål .
 • Tre års rätt till klagomål är i enlighet med konsumentköplagen.
 • Konsumenten kompenseras för alla fraktkostnader som uppkommer i samband med klagomålet.

Klagomålet returneras till följande adress:

Kitchenware By Tareq Taylor c/o Ipinium
Göteborgsgatan 11
542 43 Mariestad, Sverige

 • Konsumentverket (Svenska Konsumentverket) har ett standardformulär för att utöva ångerrätten. Du kan ladda ner den här.

KONTAKT

Kontakta oss på info@kwbtt.com för frågor av något slag

PERSONLIG INFORMATION

 • Genom att registrera dig samtycker du till att vi lagrar och använder din personliga information hos Kitchenware by Tareq Taylor för att uppfylla dina förväntningar om leverans, leveransinformation och kundservice.
 • Inga personuppgifter kommer att lämnas ut till tredje parter, utom i de fall där registreringen sker i samarbete med tredje parter.
 • Enligt GDPR har du rätt att:
  Få den information vi har sparat om dig
  Få dina lagrade data raderade. Om du ber oss ta bort dina uppgifter måste du se till att du lagrar all information du behöver för att hantera eventuella framtida garantiproblem.
  Om du vill ta bort din information, vänligen kontakta oss på info@kwbtt.com
 • För att läsa mer om vilken information vi har och varför. Klicka här